Vansbro Vintersim

Om det kommer vara kallt? Förmodligen. Om det kommer vara kul? Definitivt! Det är dags att anmäla dig till Vansbro Vintersim!

– Vi rekommenderar att man provbadar och simmar i kallt vatten innan för att ha lite vana och om man är det minsta tveksam på grund av något hälsoproblem ska man rådgöra med sin läkare, säger Britta Granberg, sportchef på Vansbrosimningen. 

Vansbrosimningen är ett av Sveriges mest välkända lopp och en del av En Svensk Klassiker. Vansbro Vintersim, däremot, är mer av den underhållande lillasystern. Här utses ingen vinnare, förutom att roligast huvudbonad får pris. Medaljer delas dock ut, passande nog formade som snöstjärnor. Här accepteras inte heller våtdräkt och evenemanget genomförs i en bassäng på 25 meter, uppsågad i isen. Du kan välja att simma 25 eller 50 meter och det finns även lagstafetter.

Tidigare två år som loppet genomförts har det varit cirka 300 deltagare, strålande sol och mycket publik kring vintersimbassängen. Alla hoppas så klart på samma väder och samma folkfest den 17 februari 2024, då bassängen är uppsågad och redo för tredje upplagan av Vansbro Vintersim i Västerdalälven. Anmälan öppnar den 7 november.

Fakta Vansbrosimningen
Vansbrosimningen med 10 000 deltagare är Sveriges största evenemang i öppet vatten. Första loppet genomfördes 1950 och idag finns flera lopp i öppet vatten-simning och även tävlingar i triathlon. Sedan 1971 är Vansbrosimningen en del av En Svensk Klassiker. 

Taggar:
Föregående artikel

Året-runt-öppna vatten

Nästa artikel

#27: Conrads väg mot OS