Stötta Ukraina genom Swim for Ukraine 💙💛

Ingen är oberörd av bilderna från kriget i Ukraina och det är lätt att känna sig maktlös och inte veta hur man ska kunna hjälpa till. Nu har du chansen att simma samtidigt som du uppmärksammar konflikten och samlar in pengar till Röda korsets arbete i Ukraina.

Ladda för ett rejält pass helgen den 2–3 april, för då kommer Swim for Ukraine att anordnas över hela landet. Upplägget är enkelt, du skaffar en eller flera sponsorer som betalar X kronor eller ören för varje meter du simmar. Hur mycket kommer du och sponsorn överens om tillsammans.

Sen simmar du. Kanske till och med längre än du brukar eftersom det är för en god sak. Pengarna du tjänar ihop går oavkortat till Röda korsets arbete för krigets offer i Ukraina. Och det är inte bara du och dina sponsorer som bidrar:

– Vi har även samarbetspartners och sponsorer som kommer att bidra till evenemanget. Ingen kan göra allt, men tillsammans kan vi göra skillnad, avslutar förbundschef Mikael Jansson och fortsätter:

– Simning är en idrott för alla, och det är fint att se det engagemang som finns ute i våra simidrottsföreningar. Flera föreningar har redan agerat och genomfört manifestationer, insamlingar eller skänkt saker till offren i Ukraina. Vi är oerhört tacksamma för det engagemanget och vill nu att fler ska få möjlighet att bidra.

Taggar: