Simma med regnbågen

Njurunda simsällskap arrangerar i år Simma med regnbågen. Det innebär att klubben samlar in pengar till barn och ungdomar som inte har ekonomi till simskola och simidrott – och även du kan bidra!

Det började med att Sundsvalls Kommun gjorde en socioekonomisk studie, bland annat i områdena Njurunda samt Kvissleby med omnejd. En del av det som framkom i studien var andelen barn som bor i ett hushåll som helt eller delvis har haft ekonomiskt stöd. Njurunda simsällskap arrangerar därför nu, tillsammans med Svenska Kyrkan i Njurunda, något de kallar för Simma med regnbågen. Det innebär att barn och ungdomar som av ekonomiska skäl inte har möjlighet att gå på simskola eller träna simning på fritiden får möjlighet att göra det. Det kan handla om att ekonomin inte räcker till tävlingar, eller kanske till läger. Simtränaren Tanya Stenling har 20 års erfarenhet inom simidrotten och jobbar sedan ett år tillbaka inom Njurunda simsällskap:

– Idén väcktes i och med inflationen och att det är dyrare att leva. Vi vet att det betyder att många inte kommer ha samma ekonomiska förutsättning för simskola, simning, tävlingar och läger, säger Tanya Stenling.

Den 14 december går startskottet för Simma med regnbågen. Modellen är sponsorsim, där både företag och privatpersoner kan bidra med valfri summa pengar. För att bidra stöttar du en simmare med en summa pengar per simmad meter alternativt anger med en fast summa. Njurunda simsällskap har svårt att sia om utfallet, men målsättningen är att kunna hålla arrangemanget varje år.

– Eftersom det är första gången vet vi inte vad vi har att vänta oss, säger Tanya Stenling och fortsätter:

– För oss är simning en livförsäkring och otroligt viktigt att lära sig, så vår målsättning är att kunna hjälpa så många familjer som möjligt.

FAKTA

När: onsdagen den 14 december 2022

Plats: Njurunda Simhall

Kl. 16.00-16.45 Medley, Simiaden yngre, övriga en bana

Kl. 16.50-17.50 Simiaden äldre, Ungdom yngre, Ungdom

Kl. 17.55-18.55 Junior/Senior, Elit, Masters, övriga en bana

Kl 19:15-20:00 Luciasim m.m.

Vill du bidra? Swisha valfritt bidrag till 123 526 65 72 (ange Regnbågen).

Taggar:
Föregående artikel

#15 Lars Frölander

Nästa artikel

Marklyft gånger tre