Träningsmusik

Vilka låtar driver dig under din landträning – i gymmet, i löparspåret, på cykeln? Vi sammanställde tio förslag från olika kategorier med förhoppningen att de kan få dig att ta i och svettas mer. Lyssna och lägg in nya och nygamla låtar på din träningslista!

Blinding Lights, The Weeknd
The Weeknds suggestiva toner och tempo rankas ofta högt som träningsmusik. Trummor, tempo, driv – och du kommer springa snabbare med den här i lurarna! 

Titanium, David Guetta (feat. Sia)
Växer under hela versen – trumman jagar på – och byggs upp, byggs upp, byggs upp för att sedan explodera David Guetta-style i ett instrumentalt crescendo. Även texten bygger styrka – I AM TITAAAAAAANIIIIIIII-UUUUUUUUUUM!!

One More Time, Daft Punk
En av många låtar av den franska duon som funkar under träningspasset. Löplåt, cykellåt – hög puls utlovas.

Lose Yourself, Eminem
Låten som klev in på scenen i och med filmen 8 mile håller än. Drivet ligger i lika mycket text som beat – sätt den i lurarna och spring iväg, bara. Eller knalla in på gymmet och lyft ett ton.  

Out in the fields, Gary Moore
Gammal hårdrock är bra att träna till. Gary har tillsammans med några kompisar mejslat fram en låt för ett bättre träningstempo. Låten kom redan 1985 men håller än. 

For evigt, Volbeat
Tunga gitarrer och engelsk blandat med dansk text. Jo, du läste rätt. Danska Volbeat blandar hejvilt, men resultatet blir melodiös hårdrock att svettas till. 

Go your own way, Fleetwood Mac
Rock från 1977, riktigt bra dessutom. Lägg den på din löplista – trummorna, gitarrerna och även texten kommer driva dig framåt. Kan du din filmhistoria känns låten även igen från filmen Forrest Gump (1994), passande nog från scenerna när Tom Hanks springer fram och tillbaka över USA i några års tid. 

Thunderstruck, AC/DC
Ingen träningslista utan AC/DC. Det är regeln  – och Thunderstruck kan få dig att lyfta en mindre bil. Detta är träningsrock när den är som bäst, fullt av gitarrer och en världens bästa rockröster. Ett absolut måste. 

We´re not gonna take it, Twisted Sister
80-tals band med 80-tals frisyrer och dito smink. Skickade svallvågor genom tonårsrummen när den kom ut men kan driva på en ofrivillig löpare även idag.. 

You don´t have a clue, Röyksopp
Norska Röyksopp slog igenom med låten Eple, men detta är deras bästa träningslåt. Suggestiv synthistoria som ger energi. 

Foto: AdobeStock

Taggar:
Föregående artikel

Rara ärtor

Nästa artikel

Vattenpolovänner