Är du simkunnig, lille vän?

För dig som är simidrottare är simkunnighet en självklarhet. Sverige ligger dessutom högt i simkunnighet jämfört med andra länder, men det finns en hel del jobb att göra. 

Under 2022 undersökte Svensk Simidrott hur det stod till med landets simkunnighet. Resultatet visar att 37 procent av barn och unga mellan 4 och 17 år saknar tillräckliga simkunskaper. Om vi vänder på det – 63 procent kan simma, vilket är en procents ökning jämfört med tidigare år – så låter det bättre. Men faktum kvarstår: mer än var tredje barn saknar tillräckliga simkunskaper. Svensk Simidrott har dessutom med som vision, i planen till och med år 2025, att Sverige ska bli ett land där alla kan simma. Vi har en bit kvar dit.   

Bild: AdobeStock

Taggar:
Föregående artikel

Bli vattentätt lurad

Nästa artikel

Sarah i Kupé