365 dagar

Om 365 dagar går startskottet för Paralympics i Paris. Och den svenska truppen kommer vara redo.

Den 28 augusti 2024 drar det igång. Den svenska truppen kommer ta emot publikens jubel längs Paris paradgata Champs-Elysées. Så nära Sverige har inte sommarspelen hållits sedan London 2012 – och det efter två Paralympics utan publik.

Niclas Grön, truppchef, är på plats i Paris under årsdagen och vittnar om att Paralympics-feber redan syns och hörs: 
– Det märks tydligt att det bara är ett år kvar här i Paris, det kommer bli ett suveränt spel där vi äntligen får möjlighet att tävla inför publik igen. Nu intensifieras arbetet ytterligare och vi har ett spännande år framför oss med en tuff kvalprocess med många viktiga tävlingar.  Vi ska se till att hela den svenska truppen har de bästa möjliga förutsättningarna för att om ett år stå här i Paris och känna att de är redo att göra sina livs bästa idrottsprestationer. 


Det är 365 dagar kvar och nedräkningen har börjat. Paralympics är åter på europeisk mark och svenska truppen – och 4 400 paralympier – kommer vara redo. Är du redo? 

Taggar:
Föregående artikel

Kallaste tävlingen

Nästa artikel

Äldst i rekordvärlden