#32: Om ständig toppning, USA och att blomma sent

Samuel Thörnqvist skulle bara till USA i några månader, trodde han. Fem år senare kom han hem med en universitetsexamen i Business Technology från Virginia Tech. Han tränade stenhårt och även skoltävlingar, inför fullsatta läktare, kändes som OS. Och han skulle göra om allt igen om han fick chansen.
Nu har han svenska rekordet på 200m ryggsim i kortbana, men han skulle gärna simma mer av både fjäril och medley. Han är en del av Spårvägen samt även NEC och landslaget. Lär känna Samuel genom tio snabba frågor – både enkla och mer filosofiska – och lyssna även på hur Samuel lärde känna sin kropp. Det är av största vikt i en träningsintensiv sport som simning och Samuel kan det. Efter fem år i USA, där toppningen hölls i under i stort sett hela terminerna, lärde han sig det the hard way. 

Föregående artikel

Svensk simidrott städar Sverige

Nästa artikel

Sex äldsta rekorden