Svensk simidrott städar Sverige

Städa Sverige har ett framgångsrikt 2023 bakom sig. Nyligen presenterade man resultatet för året som gick – det blev rekord i deltagarantal, städade kommuner och pengar till idrotten! En av klubbarna som deltagit är SK Triton från Staffanstorp.

Sammanlagt deltog 468 simmare, simhoppare och ledare från 15 simidrottsklubbar i Städa Sverige under 2023. Tillsammans fyllde dem 258 säckar med skräp och pant. I simklubben Tritons rapport efter städningen går att läsa följande följande:
”Detta är en mycket positiv sak att göra för laget, för kommunen och för att få in en slant. Vi har gjort en bra insats för miljön och även tjänat pengar till föreningen. Simmarna har nu möjlighet att åka på en tävling till.”
Just Tritons uppdrag var att plocka bland annat glasbitar, plast, batterier, elartiklar, pant, snusprillor, fimpar, korkar och kapsyler.

Nu pågår Städa Sveriges förberedelser för städsäsongen 2024 – vill du och din förening delta? Följ den här länken i så fall!

Länk till Städa Sveriges rapport för 2023 hittas här.

Fotograf: André de Loisted

Taggar:
Föregående artikel

Årshjul för simidrotten

Nästa artikel

#32: Om ständig toppning, USA och att blomma sent