Dags att vässa axlarna

Att axlarna är ett fokusområde för dig som är aktiv inom någon vattensport kommer inte som en överraskning. Såväl styrka som rörlighet och prehab för att undvika skador är viktigt för alla simidrottares landträning.

Men vilka övningar ska man göra då? Jo, här kan Svensk Simidrott hjälpa till. Anna Lundeberg, personlig tränare och naprapat, har satt ihop flera träningsprogram, bland annat med fokus på axlarna. Det finns program i tre nivåer så att du kan hitta det som passar dig.

OBS! Kom ihåg att det inte är ”svårast vinner”. Hitta en nivå där du behärskar övningarna ordentligt. Den regel som gäller är ”bäst utförande vinner”.

Träningsprogram med axelfokus, nivå 1

Vem det är som visar övningarna? Jo, det är ju ingen mindre än simmaren Sara Junevik.

Träningsprogram med axelfokus, nivå 2

Träningsprogram med axelfokus, nivå 3 (utmanande)

Fler övningar på YouTube

Visste du att Svensk Simidrott har en egen YouTube-kanal där du bland annat hittar fler övningar för olika fokusområden, speciellt framtagna för aktiva simidrottare. Gå in och kika och prenumerera på kanalen!

Föregående artikel

Styrka för simmare

Nästa artikel

Virtuell tävling i konstsim på torra land i december