En lektion i klor

Vem har inte kommit hem och känt lukten av klor i både håret och i kläderna som aldrig tycks vilja försvinna? Upp med en hand!

Klor kan dessutom göra att ditt hår börjar skifta i gröna nyanser. Roligt och smidigt för den som gillar grönt, mindre roligt för den som nyss blekt, färgat eller tonat håret i en ljusare nyans. Då löper du löper nämligen större risk för gröna skiftningar i svallet.

Även om lukten och missfärgningarna kanske inte är det trevligaste så finns det faktiskt positiva aspekter också! Det är kloret som håller bassängen hygienisk dag ut och dag in. Vi har samlat ihop ett par fakta som du kan briljera med! Klicka på bilden för att få den större.

Taggar:
Föregående artikel

Gör ditt eget Swim of Hope

Nästa artikel

Konstsim med 1,1 miljoner följare på TikTok!