OS-peppen: Emma Gullstrand

Som enda svenska simhoppare kom Emma Gullstrand med i OS-truppen. Vi pratade med henne för att se vad hon säger om att få tävla i Tokyo.

Får Emma Gullstrand lika höga poäng i Tokyo som i Budapest?

Att få tävla i olympiska spel är det största som kan hända en idrottare och nu får även 20-åriga simhopparen Emma Gullstrand göra sin OS-debut i Tokyo.

– Det kändes helt overkligt när jag fick vet det, och det gör det fortfarande. Att få veta att man har nått till den tävling som man har drömt om sedan man var liten och lärde sig olika hopp från kanten samtidigt som man tittade på hur de äldre hoppade och hoppades på att bli lika duktig som dem, säger en lycklig Emma.

Det var förbundskapten Ulrika Knape-Lindberg som fick glädjen att ringa till Emma Gullberg och berätta den glada nyheten. Då var hon på väg in till sin morgonträning vid University of Miami. Hon satte sig under en palm och svarade.

– All nervositet och oro sedan World Cup släppte på en gång när jag fick bekräftat att jag hade nått hela vägen.

Emma har verkligen haft ett riktigt kanonår på 3-meterssvikten. Hon tog ett oväntat men välförtjänt brons på EM i Budapest i maj och visade då att hon verkligen har på de stora arenorna att göra.

Emma Gullstrand får sin OS-biljett via framtidskriteriet vilket innebär att SOK anser att det finns stora möjligheter för idrottaren att prestera på topp på olympiska spel i framtiden. Men efter EM-bronset känns det som att vad som helst kan hända.

– Jag kommer nog att försöka att inte ha några förväntningar, utan åka dit och njuta över resultatet av all hård träning man har lagt ner de senaste åren. Jag har tränat med min tränare Brian Bungum i åtta år och vi har jobbat mot det här målet. Vi kommer att åka dit och ta ett hopp i taget och behandla det som en helt vanlig tävling för att hålla nerverna i schack så får vi se hur långt det räcker.

Foto: Bildbyrån

Taggar:
Föregående artikel

OS-peppen: Videointervju med Michelle Coleman

Nästa artikel

OS-peppen: Videointervju med Louise Hansson