Landträningsdrillar för konstsimmare

Du som redan är aktiv inom konstsim vet hur viktig landträningen är. En stark bål, bra rörlighet och kroppskontroll kan du fila på både under vattnet och på land.

Här kommer vi att fokusera på tre drillar du kan göra på land. Det är Instagramkontot Artistic Swimming Training som har lagt upp massor av bra tips på övningar för att göra dig till en ännu bättre konstsimmare.

I den första jobbar du med din bålstyrka, kroppskontroll och spagat. Drillen går i tre steg där du bygger upp till en allt svårare övning, från liggande till stående. Känn att du behärskar den första övningen ordentligt innan du går vidare till nästa steg.

Nästa övning är enkel och rolig att göra i par. Du kan utmana vem som helst, det måste inte vara en annan konstsimmare. Bollen ska alltså ligga kvar på ryggen (eller, du ska försöka få den att ligga kvar på ryggen) under tiden som du byter den arm och det ben du håller lyft.

I den sista ligger fokus på kontroll, först långsamt och sedan i allt högre hastigheter. Men öka inte farten förrän du känner du att du behärskar övningen långsamt.

Taggar:
Föregående artikel

Simidrottåret 2022 – tävlingsbonanza!

Nästa artikel

God Jul från alla på Aqua