4 anledningar till att simmare är världens bästa studenter

Ibland kan det kännas som att studierna hamnar lite på efterkälken när man har hela schemat fullt av simning. Men lugn. Simmare har en hel hög med kvaliteter som också går att utnyttja till att bli en bättre och mer effektiv student.

1 Vi är mästare i att planera vår tid

När skolan blir alltmer krävande kan det vara svårt att veta var man behövs mest – i biblioteket eller i bassängen. Men när man har kört på ett tag så lär man sig att hitta luckor i schemat där man kan pressa in allt som behöver göras utan att fullständigt bränna ut sig. När man är aktiv inom en så tidskrävande idrott som simning blir man Master of the schema!

2 Vi kan göra läxorna var som helst

Handen upp alla som har fuktskador i precis alla skolböcker! Tänkte väl, det var alla. Som simmare vet man att bassängkanten är en lokal god som någon när det gäller att plugga. Vadå ”Jag behöver lugn och ro i ett bibliotek för att kunna plugga”? Plaskljud, visselpipor och lagkompisarnas rop till varandra funkar bra för oss. Och det gör i sin tur att vi också kan plugga på tåg, bussar, i korridorer eller på stan utan att störas.

3 Vi gnäller inte över att behöva ta i

När man har simmat 200-metersintervaller så slutar man liksom klaga. Det hjälper ju inte. Att gnälla över att saker är jobbiga kommer inte att göra dem mindre jobbiga, det vet vi nu och därför tar vi bara tag i saker direkt istället för att dra ut på det.

4 Vi är rädda för att misslyckas

Det här är både bra och dåligt, förstås. Det är ok att inte lyckas varje gång, men som idrottare i allmänhet och simmare i synnerhet, vill vi inte veta av sådant som att prestera sämre än man kan. Vi skyller inte heller på någon annan om vi får ett dåligt betyg, utan tar på oss det och gör bättre nästa gång, precis som när vi underpresterar i bassängen.

Taggar:
Föregående artikel

Nytt avsnitt av Aquapodden: Mat med Emma Lindblom

Nästa artikel

Äntligen fredag!