Norsk vansinnessimning har inletts

Att simma 700 km på 40 dagar kan låta som ett vansinnesprojekt oavsett var man gör det någonstans. Men när man dessutom får för sig att göra det i norska förhållande och simma från Oslo till Bergen, då undrar man ju om personen i fråga är riktig sund i huvudet.

Personen i fråga heter Knut Ivan Rasmussen och projektet heter Norwegian Swim Expedition. Han startade från Oslo 1 juli och planerar att ta sig i mål i Bergen 7 augusti. Under den tiden ska han inte bara simma, han får dessutom inte gå i land under de 40 dagarna. Det här är, föga förvånande, den längsta öppet vatten-simningen i Norden och en av de längsta havssimningarna överhuvudtaget i världen.

Men om det är någon som ska klara det är det just Knut Ivan som är en av Norges främsta simmare i öppet vatten och han har tidigare vunnit flera tävlingar i vattnet utanför Norge.

Om du vill följa spektaklet kan du göra det på deras Facebooksida.

Föregående artikel

Nytt avsnitt av Aquapodden – Träna efter menscykeln

Nästa artikel

Maxa landträningen i sommar