Mästarnas simmästare

Det populära programmet Mästarnas mästare är tillbaka med en ny säsong. I det tio man starka startfältet hittas simlegendaren Anders Holmertz. 

I september 2022 i Montenegro, precis vid Adriatiska havet, möttes tio mästare i ett antal tävlingar. Skidåkare som boxare, skotercrossförare ställs mot gymnast, bandykille mot ridsportare. Mästarnas mästare spelas in drygt ett halvår innan det sänds och vem som vinner vet vi först om några månader. Det vi dock vet redan nu är att simgiganten, VM-guld killen och Hall of Fame-självklara Anders Holmertz är en av mästarna. 

Anders Holmertz är killen från Motala som mellan 1988 och 1996 tog fem olympiska medaljer, två VM-guld och ett EM-guld. Anders har även hela 72 stycken individuella SM-guld, men kommer det räcka hela vägen i Mästarnas mästare? Har Anders kvar det driv som en gång i tiden lämnade konkurrenterna i svallvågorna? Den som tittar får se – programmet går på söndagskvällar och hittas på SVT Play.  

Mästarnas mästare delar in atleterna i två grupper. I program fyra dyker Holmertz upp och efter ytterligare några program slås grupperna ihop  – efter att några deltagare fått lämna. Första avsnittet sänds 26 mars och vi får, för Holmertz skull, hoppas på många tävlingsgrenar i vatten. 

Och till sist, den stora frågan: Kommer du att representera simidrotten och bli en framtida mästarnas mästare? 

Grupp 1

Jörgen Brink, skidor

Nils van der Poel, skridsko

Klara Svensson, boxning

Johan Wissman, friidrott

Elina Öhman, skotercross  

Grupp 2

Jonna Adlerteg, gymnastik

Andreas Bergwall, bandy

Jens Byggmark, alpint

Maria Gretzer, ridsport

Anders Holmertz, simning

Foto: Bildbyrån

Vad händer på bilden: Anders Holmertz på EM i Wien, 1995, med två silvermedaljer.

Taggar:
Föregående artikel

Biljetter till Swim Open 2023

Nästa artikel

Stärk din rumpa