Tuff core med vridning

Det snackas mycket om coreträning, men fokus ligger oftast på att bygga en stark mage. Aquainspiration har övningarna som funkar hela vägen runt kroppen – en starkare core, på riktigt!

Enarmsmarklyft
Vad behövs: kettlebell eller hantel
Hur du gör: Stå upp med en vikt i ena handen på rak arm längs med kroppens sida. Låt din överkropp pendla fram och ditt ena ben pendla bak – håller du vikten i höger hand låter du höger ben pendla bak och tvärtom. Byt sida efter tio repetitioner och gör övningen lugnt och kontrollerat och spänn magen under hela övningen.  

Plankan till stjärnan
Vad behövs: inga redskap behövs
Hur du gör: Detta är en stabilitetsövning för främst bål och ländrygg. Stå på händer och tår, som att du är redo att göra pushups. Vrid sedan överkroppen och låt ena handen sträva mot taket. Detta kommer kännas i bål och ländrygg, men vill du göra det ännu mer utmanande låter du samma ben som hand följa med överkroppen. Slutpositionen blir då att du har en hand och en fot i golvet – står som en stjärna, alltså. Och du: låt kroppen vara fortsatt rak, tappa inte ner rumpan mot golvet. 

Superman 
Vad behövs: inga redskap behövs
Hur du gör: stå på händer och knän med rak rygg. Lyft ena handen framåt och motsatt ben bakåt. Låt magen vara spänd hela tiden och gör övningen lugnt och kontrollerat. Vill du lägga in en växel till kan du testa att låta knä och armbåge mötas ”mitt i övningen”. Och ännu jobbigare: låt knä och motsatt hand mötas – och tryck i tre sekunder mot knät utan att tappa din hållning. Gör i så fall så här: lyft höger ben bak och vänster arm fram. Låt sedan vänster hand möta höger knä och tryck i tre sekunder. Dra fram armen och bak benet igen och upprepa tio gånger innan du byter ben och arm. Detta kan vara världens bästa coreövning! 

Taggar:
Föregående artikel

18 000 badkar i Linköping

Nästa artikel

Swim Open är igång!