18 000 badkar i Linköping

Nu öppnar Sveriges modernaste simhall, Tinnerbäcksbadet, i Linköping!
Mer än 20 000 kvadratmeter fördelat på fyra våningar och en besökskapacitet på 3100 personer. Här finns 50-metersbassäng, 25-metersbassäng, hoppbassäng och ett familjebad med äventyrsbad.  50-metersbassängen är som gjord för stora tävlingar och har en läktarkapacitet på hela 1570 åskådare. Just läktare är inte simhallar bortskämda med. Tinnerbäcksbadet innehåller även ett gym med yta på 1000 m² – här blir det gruppträning, spinning och mycket annat för din kompletterande landträning.

Arbetet påbörjades sommaren 2019 och nu, den 22 april, är det en stor öppningsceremoni med tal och uppträdande. Tinnerbäcksbadet kommer bli en stor sevärdhet för Linköping och kommer sätta staden mer på kartan. Och det ryktas redan om stora tävlingar i simhallen…

Snabba fakta om Tinnerbäcksbadet:

  • Yta: 21 732 m²
  • Besökskapacitet: 3100 personer
  • Kostnad: 820 miljoner kronor
  • Total bassängvolym: 5 400 kubikmeter, motsvarande 18 000 badkar.
Taggar:
Föregående artikel

Dina muskler

Nästa artikel

Tuff core med vridning