Bucketlist vattenland

Som simidrottare spenderar du massor av tid i vattet, vi vet. Det är hård träning och ännu hårdare tävling, men när du vill slappna av i vattnet, och bara leka, är detta listan för dig. Fyra vattenland i Norden, Europas största samt världens längsta vattenrutschkana!

Lalandia, Billund, Danmark
Vattenlandet Lalandia anses vara störst i Norden med en yta på 10 000 kvadratmeter. Här finns en mängd olika vattenaktiviteter så som vattenrutschkanor, en stor vågpool och diverse forsar. Du kan också testa på skidåkning i deras vinterland och aktiviteter som spa, bowling, minigolf med mera.

Arena, Skövde
Framröstad flera år i rad som Sveriges bästa äventyrsbad på barnsemester.se. Arena i Skövde har mycket att erbjuda – som sex olika vattenrutschkanor, där de nervkittlande Magic Hole och Black Hole sticker ut. För vuxna finns vågpool med champagnebad samt även spa och bastu att testa. 

Holiday Club Caribia, Åbo, Finland
Om du är sugen på en karibisk badsemester så behöver inte åka långt – Holiday Club Caribia i Åbo är bara en finlandsfärja bort. Åtta badbassänger, vattenrutschkanor och vajande palmer säkerställer en karibisk anda. Och flera varianter av den obligatoriska bastun finns så klart här.


Pirbadet, Trondheim, Norge
Nordens största inomhusbad Pirbadet ligger benäget med utsikt över havet i Trondheim. Här finns bland annat vattenrutschkanor med tunnlar och ljuseffekter som bidrar till en unik upplevelse. Till dig som söker avkoppling finns två relaxbassänger plus att badet även erbjuder spa och bastu.


Tropical Islands Resort – Europas största vattenland
Europas största vattenland i Tyskland är en upplevelse du sent glömmer. Med en yta på 65 000 kvadratmeter blir du garanterat inte uttråkad. Här erbjuds det mesta inom vattennöjen, stort antal vattenrutschkanor, spa och pooler. Det bjuds också på konserter och diverse underhållning. Verkligen en plats du måste besöka åtminstone en gång i livet!


Det lilla extra
Världens längsta vattenrutschkana hittas i Malaysia. Den är 1111 meter lång och tar cirka fyra och en halv minut att åka ner. Och du får åka skidlift upp till starten! Kolla här:


Foto: AdobeStock

Taggar:
Föregående artikel

#21: Ulrika Sandmark

Nästa artikel

Har du hört?