Tuffaste simidrotten

Vilken simidrott är egentligen tuffast? Vi vågar oss på en kvalificerad gissning!

Du kan simma fort och långt. Eller kanske kan du trampa vatten, brottas med motspelare och med precision placera in en vattenpoloboll i mål. Eller varför inte hoppa från hög höjd, leverera några perfekta volter och klyva vattenytan närmast ljudlöst. Eller så simmar du i öppet vatten, slåss med medtävlandes armar och fötter och tar dig genom vågor kilometer efter kilometer innan målet nås. 

Allt ovanstående är jobbigt, vi vet. All simidrott är tuff och kräver sin atlet. Men samtidigt – frågan är om inte konstsim är tuffast? En blandning mellan simning, dans och gymnastik som ofta jämförs ofta med att springa 200 meter utan att andas. Och handen på hjärtat, hur många av övningarna i bifogad video klarar du av? 


Bild: AdobeStock

Taggar:
Föregående artikel

Conrads väg till Paris

Nästa artikel

Styrkeutmaning maj