Styrkeutmaning maj

Aquainspiration sprider kunskap som hjälper dig i din simidrott. Nu har turen kommit en styrkekoll för din landträning: lär dig Turkish get-up.

Greppa en vikt i form av en hantel eller en kettlebell. Lägg dig på rygg med vikten på utsträckt arm upp mot taket. Nu kommer det svåra – du ska ställa dig upp. Och du ska låta vikten vara ”närmast taket” och på rak arm under hela förloppet. Att förklara hur du gör i text blir onödigt krångligt – gör som i videon här:
https://www.youtube.com/watch?v=saYKvqSscuY

Börja med en låg vikt för att sedan successivt öka. Det är tydligt när du inte är i balans i en övning som Turkish get-up och rätt teknik är effektivare än råstyrka. Testa även att göra övningen med vikten i både höger och vänster hand. Den vikt du använder på din svagaste sida är rätt vikt att använda även för din starkaste. Vidare använder du i stort sett alla kroppens stora muskelgrupper i en korrekt utförd Turkish get-up.
Testa!

Taggar:
Föregående artikel

Tuffaste simidrotten

Nästa artikel

Jag trivs bäst i öppna vatten