Topp tio OS-lopp

Träningsledig? Kolla in det här OS-klippet för inspiration!

Det börjar med Eric Moussambani, som simmade 100 meter frisim på 1:52:72 i OS i Sydney år 2000. Världsrekordet låg då på 48:18 sekunder, men Eric var inte där för att vinna. Han kommer från Ekvatorialguinea och blev historisk med att vara sitt lands första olympiska simmare. Och han lyfter taket på arenan!
Sen följer Frankrikes herrars guld på 4×100 meter frisim, över ett till synes oslagbart USA, och när Sydafrikas Chad Le Clos plötsligt simmar om Michael Phelps sista centimetern på 200 fjäril, båda från OS i London 2012. Och självklart dyker Sarah Sjöström upp på listan – ta en titt:
https://www.youtube.com/watch?v=Ph44OgP68FQ


På bilden: Chad Le Clos
Fotograf: Evgenia Novozhenina, Bildbyrån

Taggar:
Föregående artikel

Boktips kost

Nästa artikel

#23: Emma Igelström