Boktips mental träning

Sommartid är tid i hängmattan med en bok. Passa på att lära dig mer om mental träning! Och är du inte boktypen så har vi något även för dig.

Bok: Idrottspsykologi med ACT
Författare: Henrik Andersson & Mikael Nilsson
Förlag: SISU Förlag
Vad du lär dig: Hur du konkret kan arbeta med att utvecklas, prestera och må bättre
Bonus: Boken är kopplad till en webplatsen idrottspsykologi med ACT. Kod följer med köpet av boken. 

Att vara bäst när det gäller. Att kunna locka fram din fulla potential. Att ha ett svar på minskad motivation och frustration. Och att vara lugn när läktarna är fulla och det verkligen är dags att få utdelning för all hård träning. Allt detta kräver ett eget jobb – att jobba med din mentala förberedelse.

Författarnas utgångspunkt är att en idrottare som mår bra presterar bra. Av den anledningen handlar en det inte bara om prestation, utan även om överträning, mående och hälsa.  

ACT står för Acceptance and commitment therapy, som är en del – eller snarare vidareutveckling av – kognitiv beteendeterapi (KBT). Boken är mer konkret än ordrik. Här får du konkreta uppgifter och övningar – mental träning ska upplevas, arbetas med. Inte bara läsas om. Det är vägen till utveckling. 

Bonus! Om du vill lära dig om mental träning men inte lika gärna läser kan vi rekommendera Aquapodden med Martin Lidberg. Hans mentala förberedelser, hela vägen till att bli världsmästare i brottning, är väldigt konkreta. Kolla länken nedan!

Taggar:
Föregående artikel

Sum-Simmarens nya kläder

Nästa artikel

Boktips träning