Tidernas främsta

VM-guld som femtonåring. VM-guld som, om några veckor, trettioårig. Och nu är Sarah Sjöström bättre än Phelps.

Efter Sarah Sjöströms VM i Fukuoka går hon till historien som tidernas främsta individuella VM-medaljör. Ingen har fler VM-medaljer än Sarah och ytterst få har en så lång och framgångsrik karriär.

En av Sarahs största styrkor är hennes förmåga att ladda om. Eller vad sägs om ett minne från VM i långbana i Budapest 2017. Då lyssnade Sarah Sjöström på svenska nationalsången från prispallen efter 100 fjäril klockan 18:17, gav bort sin guldmedalj till en överlycklig supporter klockan 18:18 och simmade sedan hem guldet – med en hundradels marginal – på 50 frisim klockan 18:20. Och nu, under sista dagarna på VM i Fukuoka, tar Sarah guld på 50 fjärilsim klockan 13:08 och slår världsrekord på 50 frisim klockan 13:23. Dagen efter, under VM:s sista dag, simmar hon dessutom hem guldet på 50 frisim på den näst snabbaste tiden genom tiderna, bara en hundradel över sitt nysatta världsrekord som skrevs till 23:61.
Sarah Sjöström är helt enkelt världens bästa simatlet.

Här är klippet när Sarah bärgar VM-medalj nummer 21!

Taggar:
Föregående artikel

Sommarträning

Nästa artikel

VM-schema 29-30 juli