Simmärkesdrottningen

Ulrica Söderqvist är koordinator för marknad och kommunikation på Svensk Simidrott. Det innebär att hon, förutom en massa annat, är bäst på simmärken. Vi fick audiens för fem snabba frågor till Sveriges simmärkesdrottning!

Ulrica, många är vi som tagit simmärken som barn, men finns det för märken för vuxna? 
– Vattenprovet, definitivt. Det har funnits ett tag, men 2020 startade vi ett samarbete med Majblomman och då växte Vattenprovet rejält. Och sedan dess har det bara ökat, man simmar för andra barn numer. Den 18 januari, på årets fattigaste dag, släpps Majblomman 2024 och då kör Vattenprovet samma färg. Sen finns även ett av magistermärkena, guldemalj, som du måste ha fyllt 40 år för att ta. 

Ulrica Söderqvist

Okej, men hur är det med Simborgarmärket då? 
– Det tar man om och om igen, så det är så klart för vuxna. Simborgarmärket 50 år finns också och då får man anses vara vuxen. Simborgarmärket fyller år 90 år nästa år, dessutom!

Vilket märke säljer mest?
– Det är just Simborgarmärket, och anledningen är att det är för alla åldrar. För de lite yngre säljer Bläckfisken väldigt bra.

Vem kontrollerar vid en märkestagning? 
– Man ska ju inte bada ensam, men att en förälder kollar när ett barn utför uppgifterna är en bra och fullt fungerande modell. Det behövs inte att någon som jobbar på simhallen kollar. 

Var beställer jag sedan det märke jag tagit? 
– I kassan i simhallen finns det nästan alltid märken att köpa, likaså från föreningarna. Alternativt så beställer du från vår hemsida, simmarken.se, och får ditt märke hemskickat!

Taggar:
Föregående artikel

Topp tio sportcitat

Nästa artikel

Simidrottsbullar