#30: Fyra OS och en rejäl svacka

Hon har vunnit EM och VM och fått utmärkelsen Årets simmare tre år i rad. Och det blev totalt fyra OS för Josefin Lillhage, som gjorde internationell tävlingsdebut redan som femtonåring. Allt finns nu sammanfattat i Aquapoddens trettionde avsnitt.

Josefin slog igenom med dunder och brak mitt i tonåren. Från den dagen varade hennes elitkarriär i 15 år. Trots alla stora mästerskap och trots att hon är olympier gånger fyra så var elitbanan inte rak. Svackan kom och Josefin slutade, men började snart igen. Men det stämde inte. Tiderna var inte lika bra som tidigare, känslan var annorlunda. Då började Josefin jobba, strikt schemalagt, med mental träning. Det tog några år men det gav resultat. För plötsligt var hon tillbaka igen, högst upp på pallen, i både EM och VM.
Aquapodden firar 30 avsnitt med en av simningens giganter: Josefin Lillhage, som även kört full circle inom svensk simning. För att få reda på vad det är och mycket mer – klicka på länken nedan!

Taggar:
Föregående artikel

Årets bästa europeiska tränare

Nästa artikel

Smoothie med det lilla extra