#31: Vägvisare i konstsim

Sandra Freund bestämde sig tidigt. Konstsim är hennes grej och hon satsar allt. Samtidigt – konstsim är en liten sport i Sverige. Och det kostar att satsa fullt ut.

I Aquapodden#31 får vi lära oss om den minsta av svenska simidrotter. Sandra Freund lägger 30 timmar i veckan på träning och reser världen över för att bli bättre, hitta träningsmöjligheter, tränarhjälp, sparring och ”kollegor” i sitt älskade konstsim. Nyligen hemkommen från ett år i Kanada väntar nu VM i Doha, Qatar. Nu finslipas det sista i programmet som hon tävlar i tillsammans med sin gamla elev David Martinez.

I grenen solo är Sandra Freund nummer 14 i världen, enligt senaste VM. Men varken solo eller mixed par finns i OS, något som irriterar Sandra. Mer om det, om hennes passion för konstsim och om hur vi får sporten att växa i Sverige i detta avsnitt av Aquapodden!

Taggar:
Föregående artikel

Simidrottsgalan – alla vinnare

Nästa artikel

Best of Instagram 2023