Stjärnornas nya dräkter

Vägen till en ny dräkt från arena är flera år lång. Nu släpps Powerskin Primo och här är vägen till förstaplatsen!

Några mil utanför modestaden Milano i Italien hittas Rovetta. Det är här alla dräkter från arena får liv: som Powerskin Air, Core, Glide och nu Primo. Det är ett hantverk, ingen löpande band-tillverkning. Fast det tar faktiskt flera år och flera hundra testsimmare innan mönster, modell och tyg hamnar i händerna på arenas medarbetare här. 

– Primo har tagit fyra år att utveckla. Drygt 400 simatleter världen över har varit med och testat och utvärderat den. Förra året var Ida Marko Varga från oss med uppe i Stockholm och när Sarah Sjöström testsimmade i den, berättar Malin Malmsten, ansvarig på arena Sverige.  

Primo betyder rätt och slätt ”först” på italienska och simning handlar som bekant om hundradelar. Dräkten har ett nytt tyg, HyperForce, som är både elastiskt och komprimerar. Vissa tidigare dräkter har passat bättre för långa eller korta distanser – Primo passar alla distanser samtidigt som den är lättare att ta på och av. I övrigt kan nämnas att testgruppen även kommit fram till att bättre flytkraft vid benen är av intresse samt även en annorlunda tejpning över axlarna, så inte dräkten upplevs trycka ihop skulderbladen. Detta har Primo gjort verklighet av. Det nya tyget är dessutom bättre kompis med klor, så hållbarheten på Primo är längre.

Finns Primo hos er redan nu? 
– Vi har fått den till oss i Åhus. Vi kommer dessutom berätta mer om den på ett event på torsdagen innan Swim Open börjar och sälja den i arenas tält på Swim Open i år, säger Malin Malmsten och fortsätter:

– Det viktigaste, tycker jag, är att åtta av tio testpersoner säger att de vill fortsätta använda dräkten. Och med både elasticitet och kompression behöver du inte göra avkall på nåt, utan här får du allt! First is better than fast! 

Taggar:
Föregående artikel

Best of VM i Doha

Nästa artikel

VM i Doha