Best of VM i Doha

VM är över för denna gång. Och vilket VM det blev för svensk simning. Här är Aquainspirations högst subjektiva best of VM-lista!

– Sarahs guldskörd. Hon slår igenom internationellt som 14-åring och levererar fortfarande i yttersta världsklass, nu 16 år senare. Guld på både 50 fjäril och 50 frisim, dessutom på fantastiskt bra tider. Det är hennes sjätte raka guld på 50 fjäril och fjärde VM-guld på 50 frisim.

– Louise Hanssons brons. 100 meter fjäril och den ständigt leende Louise tar Sveriges första medalj i detta VM och samtidigt sin första individuella VM-medalj i långbana. Louise är definitivt att räkna med detta OS-år.

– Medleylagkappen. Louise Hansson i ryggsimmet, Sophie Hansson på bröstsimssträckan, Sarah Sjöström på fjäril och Michelle Coleman simmandes frisim. Det var nära ett guld, men landade i ett silver. Men det var ändå en seger:
– Vi har jagat den här medaljen i nio år, sa Sophie Hansson till SVT

– Björn Seelingers 50 meter fritt. Att ta sig till final i konkurrenstuffa 50 meter frisim gjorde Björn Seelinger med bravur. Väl där landade Björn på en sjundeplats, men det är tydligt att han hör hemma i finalfältet.

– Victor Johanssons slog Anders Holmertz rekord från 1992 på 400 frisim. 3:46,20 lyder nya rekordet, medan Holmertz 32 år gama rekord låg på 3:46,77. Sen slår Victor även, i semifinalen, svensk rekord på 800 meter frisim. I finalerna jagar han sedan en topp tre-placering, men det räcker inte hela vägen. Victor blir sexa i båda finalerna, men vi tror att detta är Victors år. Och det har bara börjat.

Och så klart:

– Världsrekord på 100m fritt. Zhanle Pan från Kina slog till med 46:80 på 100m frisim. Så snabbt har ingen simmat distansen tidigare och det är något speciell med just 100 fritt!

Omslagsbild: Silverlaget

Fotograf: Maxim Thore, Bildbyrån

Taggar:
Föregående artikel

Bygg bättre bas

Nästa artikel

Stjärnornas nya dräkter