#38: Sofia Åstedt – sommarens viktigaste samtal

Sofia Åstedt har kvar alla medaljer från hela sin simkarriär. Vissa hänger hemma i flickrummet utanför Borås och senare års internationella medaljer har en plats i ett vitrinskåp i lägenheten i Stockholm. I detta avsnitt av Aquapodden snackar vi om tioåriga, femtonåriga och tjugoåriga Sofia Åstedt. Vem var hon, vem är hon, vad driver henne?

Ett av hennes livs viktigaste telefonsamtal kommer vilken dag som helst, nu sommaren 2024. Det samtalet som bestämmer om hon får åka med till OS i Paris i sommar. Sofia är fokuserad, satsar allt på simningen, vet att hon är i form. Nu väntar hon bara på att telefonen ska ringa.

Tomas Borgå ställer frågorna – välkommen till Aquapodden med simlandslagets grovarbetare: Sofia Åstedt. Klicka på länken nedan!

Taggar:
Föregående artikel

Vattentemperatur i OS

Nästa artikel

#37: Pernilla Lindberg