5 öppet vatten-lopp att ha på din bucketlist

Så här i corona- och karantäntider är vi många som längtar efter att få resa iväg på äventyr. Och tills verkligheten låter oss göra det får vi helt enkelt fortsätta att drömma och kanske planera. Vart vill du åka härnäst? Vi har samlat fem öppet vatten-lopp som du kan bocka av på din bucketlist. Både långt bort och nära, svårt och lättare.

OBS: Vissa datum är lite luddiga beroende på att de är uppskjutna på obestämd framtid. 

Oceanman Krabi – Thailand

De vackra miljöerna kring Krabi i Thailand.

Är du av den frusna sorten som helst simmar i turkost och varmt vatten i vacker miljö? Då kanske Oceanman Krabi i Thailand är något för dig. Du kan välja att simma sprint på 2 km upp till hela Oceanman på 10 km. 

  • Loppet är planerat till 24 och 25 oktober 2020.

Alcatraz Classic – Kalifornien

Att simma från The Rock till San Fransisco är en utmaning och ett äventyr. Man kan låtsas vara en förrymd fånge.

Ja, det låter ju helt knäppt. Det ska ju inte gå att simma från fängelseön Alcatraz till fastlandet. Men faktum är att det visst går. Däremot rekommenderas turen inte för oerfarna simmare, du har trots allt relativt kallt vatten och strömmar att jobba mot. För dig som vill korsa vattnet utan tidspress kan följa med på en guideledd simning där man inte tävlar. 

  • Alcatraz Classic med tidtagning brukar äga rum i slutet på maj. 

LGSA Classique – Schweiz och Frankrike

Genèvesjön är omgiven av snöiga alptoppar.
Hugade simmare på väg ner i sjön.

Loppet går mellan Lousanne i Schweiz och Evian-le-Bains i Frankrike – en nätt sträcka på 13 km. Loppet ses av många mer som ett äventyr än ett lopp och flertalet deltagare tar inte så hårt på tiderna. Du simmar i den vackra och klara Genevesjön omgiven av alptoppar. 

  • Loppet kommer att genomföras 17 juli 2021. 

Swim the Arctic Circle – Torne älv, Sverige och Finland

Torne älv visar sig från allra bästa sida.

Eftersom loppet simmas i mitten av juli är temperaturen i älven oftast rimlig, över 15 grader. Däremot kan loppet bjuda på strömmar, olika hårda olika år, eftersom det beror på hur mycket vatten älven innehåller just det året. Du kan välja att simma 2000 eller 3000 meter och korta såväl landsgränser som polcirkeln och byta tidszon. 

  • Nästa gång loppet genomförs är 10 juli 2021.

New York Open Water – New York

En annorlunda vy över Manhattan.

Ett av svenskarnas favoritresmål är utan tvekan New York. Men har du testat att se staden från vattnet? Inte i en båt, alltså, utan simmandes. New York Open Water erbjuder lopp som går under olika broar, från 2 broar till 40 då du simmar runt hela Manhattan två gånger. En riktig utmaning och rolig upplevelse! 

  • Loppen genomförs under perioden maj till september. Nästa gång under 2021.

Foto: Adobe Stock och respektive lopps hemsidor.

Föregående artikel

Testa öppet vatten – tipsen och prylarna

Nästa artikel

Simon Wanna tänker utanför bassängen