Rörelse håller dig frisk under pandemin

Det är inte bara själva coronaviruset som gör att pandemin är farligt för din hälsa. En ny studie visar att vi har minskat både vår träningstid och ökat vårt stillasittande under tiden vi har haft restriktioner.

British Journal of Sports Medicine har gjort en överskådlig bild av hur det ser ut och hur viktigt det är att hålla igång med fysisk aktivitet, trots att simhallar och gym runt landet har stängt. Det finns alternativ, så se till att ta tillvara på dem.

Det händer i kroppen om du rör på dig

Om du rör på dig 150–300 minuter i veckan kommer du att:

  • minska risken för kroniska sjukdomar
  • boosta immunförsvaret
  • förbättra din form och din livskvalitet
  • göra att du mår bättre mentalt
  • göra att du har lättare att behålla en hälsosam vikt
  • förbättra din sömn
Klicka på bilden för att se den större.

Som du ser gäller det inte bara att räkna den traditionella träningen. Du ska också räkna in att du städar, skottar snö, promenader och att du tar pauser i stillasittandet. Det här gör att det snabbt går att komma upp i 150 minuter aktivitet på fem dagar. Men du som idrottar i vanliga fall har förstås högre mål än så. Kan du inte träna i bassäng – spring! Kan du inte gå till gymmet – hitta en bra app eller övningar på YouTube!

Du hittar många bra övningar som du kan köra hemma utan redskap på Simförbundets egen YouTube-kanal.

Föregående artikel

Järnbrist – ett gissel för kvinnliga idrottare

Nästa artikel

Bål av stål