Caeleb Dressel om scarfen som betyder allt

Caeleb Dressel har alla möjligheter att ha OS 2021 i sin hand. Hans framgångar i bassängen, framför allt i disciplinerna fjäril och frisim, saknar motstycke under den senaste tiden och om inget oväntat händer lär amerikanen prenumerera på guldmedaljer under de olympiska spelen i Tokyo.

Du som har följt honom under de senaste åren har kanske sett att Caeleb Dressel inför varje lopp och prisutdelning bär med sig en blå mönstrad scarf. Turscarfen som har följt honom sedan 2017 tillhörde hans mattelärare i high school, Claire McCool, som gick bort i bröstcancer i november samma år.

Caeleb Dressel med ansiktet vilande i Claire McCools scarf före semifinalen i 50 meter fritt under VM 2019.

Relationen mellan Caeleb Dressel och hans mattelärare beskrev han i en intervju på Facebook och som uppmärksammats av Dagens Nyheter:

– Hennes klassrum var en trygg plats. Hon älskade mig, och jag älskade henne. Svårare än så var det inte, berättade Caeleb Dressel då.

Han berättade också att det var hon som stöttade och fick honom att återvända till bassängen när han tvivlade på att det var simning han skulle hålla på med. Att det var rätt val stod klart när han under VM 2017 tog hem sju guldmedaljer, något Claire McCool hann se före sin död.

– Jämfört med det hon gick igenom är smärtan när man simmar 100 meter frisim eller 100 fjärilsim ingenting, berättade Caeleb Dressel i intervjun.

När den älskade läraren gick bort beslöt hennes man att ge scarfen, som Claire McCool hade på huvudet under sina cancerbehandlingar, till Caeleb Dressel som nu har den som sin käraste ägodel.

Är du nyfiken på Caeleb Dressel kan du lyssna på podcasten The Ben and Caeleb Show som han har tillsammans med kompisen Ben Kennedy.

Källa: DN, Foto: Philip Brem/Bildbyrån

Föregående artikel

Är din mamma eller pappa Årets sportförälder?

Nästa artikel

Ny utvärdering av domare ska ge mer rättvist konstsim