5 nyårslöften för simmare

Nu när 2021 har ett par veckor på nacken börjar det vara dags att tänka på hur du ska göra för att bli en bättre simmare under det här året. Vi kan väl enkelt säga att det inte har börjat kanon. Bassänger och badhus är fortfarande stängda och de nya pandemilagarna gör det inte lättare för oss att hitta träningslust och pepp inför 2021.

Om du känner så kan det hjälpa att sätta upp några mål så att du har något att sikta mot och fokusera på. Vi ger dig fem tips.

Ge järnet i landträningen under 2021!

5 mål för 2021

  1. Kom i tid. Alltså, vilket trist mål, tänker du kanske nu. Men att komma i tid till träningarna, oavsett om det är i bassäng, landträning eller coronaanpassad uteträning, betyder mer än att du bara är i tid. Det betyder att du visar för dig själv, träningskompisarna och ledarna att du tar tin träning på allvar, även när förutsättningarna inte är de bästa.
  2. Satsa på din landträning. Nu när timmarna i bassängen kanske inte blir lika många som de brukar bli, under pandemifria år, se till att ge järnet på din landträning. Kanske brukar du behandla den lite styvmoderligt eftersom bassängträningen är roligare, men nu har du chansen att ge den uppmärksamheten den förtjänar. Det finns massor av landträningstips här på Aquainspiration och på Simförbundets Youtube-kanal.
  3. Ta hand om skadan. Du vet den där axeln, ländryggen, höften, knät (här kan du lägga in den kroppsdel som gäller dig) som brukar krångla lite och göra ont. Nu när du inte kan lägga lika mycket tid på just simningen som du brukar kan du istället ge dig själv chansen och tiden att bli av med skadan – på riktigt! Ta hjälp av en duktig sjukgymnast, tränare eller naprapat och gör dig hel!
  4. Bestäm dig för en (1) teknikförbättring. När man är mitt i träningssäsongen kan det vara svårt att bestämma sig för vilken tekniksvaghet man ska fokusera på. Så bestäm dig redan nu. Du kanske vill lägga till någon fjärilskick i starten eller effektivisera din andning i frisimmet. Hitta en teknikförbättring så kommer resultaten snabbt.
  5. Ha kul! Ok, det kanske inte känns kul varje träning som börjar före solen har gått upp. Så är det för alla som satsar på en idrott. För att det ska fortsätta att kännas lustfyllt att träna gäller det att hitta det roliga. Små minitävlingar eller utmaningar mellan heaten på passen eller gemensamt häng (coronasäkert förstås) efter träningen. Och om du följer de fyra nyårslöftena ovan, så kommer du att få fina förbättringar i simningen, och då blir det roligare automatiskt.
Föregående artikel

Vattenpolo är säkraste lagidrotten för covid

Nästa artikel

Träning med svänghjul – värt att testa?