Louise Hansson: ”Jag kommer att vara redo för allt”

Pandemiåret 2020 ställde allt på ända för de flesta elitidrottare. Tävlingar ställdes in, och för många blev också träningsmöjligheterna väldigt begränsade. Viruset tar ingen hänsyn till om du har en elitkarriär att ta hand om. Det har fjärilsimstjärnan Louise Hansson fått erfara.

I september flyttade hon till England för att studera och träna för sin nya tränare Ian Houlme. I en intervju i Dagens nyheter berättar hon om planerna som gick i stöpet och om den osäkra uppladdningen inför OS i Tokyo i sommar.

Louise Hansson hann bara vara i England i fyra veckor innan hon först åkte till Istanbul på träningsläger och sedan tvingades flytta hem till Helsingborg igen. Hon har nu precis kommit tillbaka till England, efter att ha tränat på egen hand i två månader.

– Som idrottare är man van vid att ha rutiner, så nu ser jag fram emot att börja leva ett inrutat liv igen, säger hon i intervjun i Dagens nyheter

Hon berättar att hon har planer på att tävla igen i februari och mars, men tror inte att de tävlingarna kommer att bli av. Det här att ständigt planera om är jobbigt, men också en nyttig läxa, om inte inför OS.

– Ja, där får vi nog vara beredda på att mycket kommer att vara annorlunda mot en vanlig simtävling, och också att restriktioner och regler kan komma att ändras från ena timmen till den andra, säger hon.

Och även om den osäkra planeringen är jobbig så har det också hjälpt henne att tackla nya situationer.

– Jag kommer att vara redo för allt.

Foto: Bildbyrån

Föregående artikel

Vatten i öronen – poddar att inspireras av

Nästa artikel

Fokus på knäna