Simma, hitta, spring!

Många har under 2020 blivit mer stillasittande och många föreningar och idrottsförbund försöker därför sänka ribban till träning och rörelse. Ett sådant projekt är Simma, hitta, spring som är ett samarbete mellan Simförbundet, Friidrottsförbundet och Orienteringsförbundet.

Projektet, som just fått pengar för att sätta igång från Svenska Spel, går ut på att man, via en gemensam plattform ska kunna få utmaningar, antingen enskilt eller till exempel en hel familj tillsammans. En utmaning skulle kunna vara att en familj tillsammans under fyra veckor ska simma 1000 meter, springa en mil och köra en orienteringsbana.

Aktiviteterna kan vara både inomhus och utomhus och anpassas efter säsong eftersom projektet ska hålla på under hela året.

– Genom att engagera barn och vuxna i en gemensam aktivitet hoppas vi kunna påminna om hur roligt det är att röra på sig samtidigt som vi möjliggör för barnen att kunna fortsätta utöva fler idrotter även när de blir lite äldre, säger Mikael Jansson, Förbundschef för Svenska Simförbundet.

Kanske blir det också ett steg närmare att testa en ny idrott att lägga uppepå simidrotten. Eller kan det vara ett sätt att få igång flera i din familj att börja träna?

Texten uppdateras med en länk till plattformen när denna är klar.

Föregående artikel

Den ultimata simhopparkroppen – finns den?

Nästa artikel

Vatten i öronen – poddar att inspireras av