Sarah Sjöström: “Jag får jobba med benkickarna”

Halkolyckan som resulterade i en fraktur i armbågen har gjort att Sarah Sjöström får tänka och ladda om inför sommarens OS i Tokyo som invigs den 23 juli. Efter olyckan skrev Sjöström på sin Instagram ”Det är uppenbarligen väldigt usel tajming och jag är förkrossad. Men samtidigt är jag bestämd och motiverad till att komma tillbaka starkare än någonsin”. Sjöströms operation på akuten var lyckad och nu väntar ett par månaders aktiv vila och rehabilitering. Och helt hopplöst känns det inte – det är trots allt Sarah Sjöström vi pratar om.

Under en presskonferens, strax efter olyckan sa landslagsläkare René Tour att:
– Är det någon som kan fixa en sån här grej så är det Sarah. Hon har så mycket goda grunder och tekniken på plats. Det gäller att få tillbaka den maximala muskelstyrkan och explosiviteten i muskeln. Vi alla runt Sarah är förhoppningsfulla.

Sarah Sjöström har börjat med sin rehabilitering efter operationen.

Med cirka fem månader kvar till de olympiska spelen kunde inte skadan vara mer ovälkommen. Trots detta säger Sjöström till flera tidningar att hon är vid gott mod och får eventuellt sänka sina målsättningar. I en intervju med Aftonbladet säger Sjöström:
– Det vore övermänskligt att sätta upp som mål att vinna tre OS-grenar. Det är inte mitt mål i alla fall. Mitt mål idag är att sträcka min armbåge någorlunda bra.

Med sig hem från sjukhuset, har Sjöström fått en rad förhållningsregler. Bland annat får hon inte belasta sin högra arm på tolv veckor. Resten av kroppen kan dock fortfarande belastas och det blir en aktiv vila under de kommande veckorna för Sjöström.

– Mina axlar fungerar som de ska och har jättebra rörlighet. Det är vad man behöver. På fredag nästa vecka tar jag bort stygnen och kan simma igen så det blir bara tre veckor utan bassäng, det har jag haft tidigare. En sak till: benträning är något jag ändå behöver träna, så jag ser det här som ett tecken på att jobba med benkickarna, säger Sjöström till Aftonbladet.

Foto: Andrea Staccioli

Föregående artikel

4 lärdomar simmare kan dra från simhoppare

Nästa artikel

“Att ta hjälp är inte ett tecken på svaghet, tvärtom”