En kilometer i femgradigt vatten, någon?

Börjar du också tycka att alla flöden på sociala medier fylls av antingen Jerusalema Challenge eller folk som vinterbadar. Det är helt ok att inte bli imponerad när man för tionde gången samma dag möts av ett rosigt ansikte som sticker upp från en vak och någon text om hur otroligt skönt det är – ”Inte alls kallt om du bara andas rätt”.

Däremot är det svårt att inte bli åtminstone lite imponerad av de riktiga hårdingarna som tävlar i International Winter Swimming World Championships. Damerna i klippet som kliver ner i den slovenska sjön Bled ska simma 1 000 meter i vatten med en temperatur på 5,4 grader.

Om du tycker att en kilometer är lite att ta i och att du är lite mer av en sprinter kan du välja att simma på distanser istället. Tävlingen erbjuder distanser från 25 meter upp till 1 000 meter.

Tävlingen i Slovenien anordnades av IWSA, International Winter Swimming Association och är bara en i raden av vintersimningstävlingar under säsongen 2020–2021.

Föregående artikel

Level X Artistic Swimming Virtual Land Games avgjordes i helgen!

Nästa artikel

Smarta barn simmar!