Level X Artistic Swimming Virtual Land Games avgjordes i helgen!

I helgen gick den virutella landtävlingen i konstsim av stapeln. Tävlingen livesändes och har i skrivande stund 4100 visningar på Facebook. Eventet som var det första Level X Artistic Swimming-eventet någonsin, leddes av Swim Englands konstsimschef, Karen Thorpe. 

Alla deltagarna i tävlingen fick filma sina inövade rutiner på land, som sedan bedömdes och poängsattes av domare. Vinnaren i varje kategori kammade hem ett virtuellt träningspass tillsammans med en av Englands konstsimstrupper. 

Deltagarna fick spela in sina koreografier som visades upp under livesändningen. Foto hämtat från livesändningen.

Som mycket annat just nu, fokuserade inte eventet bara på själva tävlingen. Isabelle Thorpe och Kate Shortman gjorde inspel under tävlingens gång för att skapa en känsla av pepp och framåtanda med några väl valda ord om den situation som pandemin fört med sig. 

Under livesändningen sa Kate Shortman: “Det är viktigt att vi håller i vår landträning. Att hålla i det arbete vi har lagt ner under våra lockdowns så att när vi är tillbaka i poolen, verkligen tar vara på tiden vi lagt ner”

Thorpe fyllde i: “Det är bara några veckor kvar tills ni kan komma tillbaka till poolen, så fortsätt att kämpa genom den här tuffa tiden!”

Pallplaceringarna i tävlingen hittar du nedan. Vill du se livesändningen i efterhand? Klicka här!

Foto: Philipp Brem / Bildbyrån

Föregående artikel

Axelfokus 1: Så undviker du överbelastade axlar!

Nästa artikel

En kilometer i femgradigt vatten, någon?