Sarah Sjöström gästade Idrottspsykologipodden!

Den nystartade podcasten Idrottspsykologipodden görs av idrottspsykolog Mikael Nilsson och före detta höjdhopparen Linus Thörblad. Först ut i premiäravsnittet, som släpptes 26 mars, gästade Sarah Sjöström.

När avsnittet spelades in hade Sarah fått komma tillbaka ner i bassängen igen efter sin olycka som resulterade i en armbågsskada. Skadan har fått henne att stanna upp något och träna extra mycket ben.

I avsnittet pratar de om hur Sarah tar sig an den ovälkomna skadan, vad hennes tränare betyder för henne och hur hon vänder på motgångar och negativitet till något som peppande och driver henne framåt.

Något annat som diskuterades var vikten av återhämtning. Sarah säger själv att hon märker en stor skillnad från att hon var 20 år till idag. Men också att kunna stänga av helt och göra annat än att vara elitidrottare hela tiden, säger Sarah är viktigt för hennes balans.

– Träna hårt kan vem som helst göra, men att stänga av ibland, åka på semester eller tänka på återhämtningen blir viktigare och viktigare när man blir äldre, säger Sarah i podden.

Klicka här för att komma till avsnittet!
Taggar:
Föregående artikel

Vi tar tempen inför Swim Open Stockholm 2021!

Nästa artikel

Alla simidrottares drömpåskägg!