Simhopperskan tilldelas Svexas Eva Hedberg-stipendium!

Vinnaren av årets stipendium är 17-åriga simhopperskan Emilia Nilsson Garip. Som 16-åring kammade Nilsson Garip hem en fjortonde plats i VM 2019. Nu siktar hon på att kvala in till en plats på OS i Tokyo. Stipendiet ges för sportsliga meriter, potential, nyfikenhet och driv. Svexa kommer utöver prissumman, stötta Nilsson Garip i hennes att träningsplanering och återhämtning.

– Jag är väldigt glad för det här stipendiet! Det kommer verkligen hjälpa mig att utvecklas och göra mig redo för tävlingsrutiner, när det blir dags igen, säger Emilia Nilsson Garip till Svexa.

Emilia Nilsson Garip. Foto: Svenska Simförbundet.

Eva Hedberg var en svensk elitgymnast inom rytmisk gymnastik. Hon vann de första tre svenska mästerskapen inom disciplinen och tävlade i flera internationella mästerskap. Hennes senare arbete handlade om utbildning, speciellt för kommande tränare och ledare inom hälsa och utbildning. Till hennes minne och verk skapades stipendiet 2020, som tilldelas personer inom de artistiska bedömningssporterna

– Emilia har redan etablerat sig som en av de bästa på juniornivå. Vi hoppas att stipendiet ska leda till ytterligare ansträngningar mot den absoluta eliten och de stora mästerskapen. Emilia visar viljan att hela tiden utvecklas och förbättras, vilket gör henne extremt värdig mottagare av priset, säger Nils Hedberg, chairman för juryn.

Prissumman ligger på är 10 000 kr. Förutom prispengarna får pristagaren stöd motsvarande 10 000 kr i form av hjälp från Svexas experter inom idrottsprestanda, test, teknik och träningsteori. Allt som allt får pristagaren ett stipendium till ett värde av 20 000 kr.

Grattis Emilia och lycka till!

Foto: Maxim Thore / Bildbyrån

Föregående artikel

Maja Reichard – en förebild!

Nästa artikel

Supersystrarna Hansson imponerade under Swim Open 2021!