Sarah Sjöström tillbaka i tävlingsbassängen

I morgon, tisdag den 1 juni, ska Sarah Sjöström tävla igen för första gången sedan den olyckliga halkolyckan i vintras när hon föll så illa att hon bröt armbågen. Vägen tillbaka har varit utmanande, men efter ett lyckat höghöjdsläger i Frankrike säger hon i en intervju med Dagens Nyheter, att hon är redo att tävla igen även om målet kanske inte är lika högt ställt som under tidigare tävlingar.

– Jag ska ha fokus på min egen bana samt på att göra alla tekniska sakerna rätt och få till alla rutiner som det är i samband med en tävling, säger Sarah.

UPPDATERING: Sarahs comeback gav henne en andraplats i första heatet och en plats i finalen. Även comeback girl nummer två, Therese Alshammar, tog sig till final på en sjätteplats.

Sarah Sjöström har haft en lång elitkarriär, men har aldrig tidigare drabbats av en så allvarlig skada som armbågsbrottet hon drabbades av i vintras. Fokus har självklart legat på att rehabilitera armen, men också behålla och till och med öka styrkan i resten av kroppen.

– Jag har styrkan i benen, men styrkan och rörligheten i armen måste bli bättre. Det är något som jag måste fortsätta att utveckla den kommande tiden, säger hon till DN.

Under tisdagens Mare Nostrum-tävlingar i franska Canet ska hon simma 50 meter fritt och på onsdagen dubbla distansen. Fjärilsimmet har inte känts lika bra som frisimmet efter skadan och den satsningen får komma när den kommer.

– Knappt två månader före ett OS har man i vanliga fall inte mycket man kan förbättra, men den här gången har jag extremt mycket som jag behöver jobba på.

Foto: Jesper Zerman

Foto: Bildbyrån

Taggar:
Föregående artikel

Therese Alshammars comeback!

Nästa artikel

Så kan du som tränare motverka negativ kroppsuppsfattning.