Välkommen till Eldsjäl 2.0

Svenskt idrottsliv är beroende av duktiga och engagerade unga ledare i sina föreningar. Och sådan finns det lyckligtvis gott om. Och för att ge några av dessa ledare lite extra kött på benen samtidigt som de får mer inflytande över något som just de brinner för, har Riksidrottsförbundet tillsammans med Folkspel startat utbildningen Eldsjäl 2.0. Vi kommer här att berätta lite mer om utbildningen i sig och också presentera de tre ledare som från simningen som kommer att gå utbildningen under 2021/2022.

Eldsjäl 2.0 är riktad till ledare inom svensk idrott som är mellan 18 och 25 år och utbildningen sker både vid fysiska träffar som digitalt. När man ansöker till utbildningen får man också presentera ett projekt som man själv vill genomföra i den egna föreningen och det jobbar man med under utbildningen.

De som går utbildningen får en bra inblick i hur idrottsföreningar fungerar, hur de kan utvecklas och vilka möjligheter som finns för en driven ledare.

– Eldsjäl 2.0 är för oss en ledarskapsutbildning som bryter lite ny mark och som låter deltagarna mötas över idrottsgränser så att personen rustas för att ännu mer modernt och kraftfullt driva ett utvecklingsarbete i sin verksamhet, säger Stefan Berg, generalsekreterare för Riksidrottsförbundet.

Många unga ledare kanske vill driva igenom projekt, men möter motstånd till förändringar i föreningarna. Då finns Eldsjäl 2.0 som ett tryggt rum för de som vill driva arbetet framåt och där de kan stötta varandra och dela med sig av sina erfarenheter över idrottsgränserna.

Och elevernas egna projekt ska under utbildningens gång drivas igenom från idé till färdigt resultat, vilket gör att de ser att det är möjligt att få igenom förändringar.

Du kommer inom kort att få möta de tre lyckliga deltagarna Erica Mikaelsson från Uddelvalla Sim, Elin Hoffman från Mellansvenska SF och Matilda Boman från Upsala SS från Simförbundet här på Aqua Inspiration.

Vill du veta mer kan du läsa om utbildningen här.

Taggar:
Föregående artikel

Eldsjäl 2.0: Erica vill hjälpa föreningarna att kommunicera

Nästa artikel

Rekord-succé för Pernilla Lindberg