Kan du strunta i hen i banan bredvid?

Du vet säkert någon sådan, en sådan där som alltid ska fjanta sig på träningarna och som lägger av när det blir tufft på riktigt. Som inte verkar ha varken hjärna eller hjärta med sig i träningen, men som ändå alltid lyckas smälla de andra, de som alltid ger allt, på fingrarna när det är dags för tävling. Frustrerande är bara förnamnet!

Men om du ska lyckas hålla dig kvar i din egen satsning och fortsätta att tycka att det är roligt att simma måste du kunna släppa tanken på den där irriterande personen. Amerikanska coachen Alan Goldberg har några tips på hur du kan tänka.

  • Det kan vara så att just den här personen är begåvad med sådana medfödda gåvor att hen helt enkelt inte behöver ge allt hela tiden för att lyckas. Hen kan vara längre än du, ha längre armar eller helt enkelt ha lättare att applicera instruktioner på rörelser. Det här kan du göra absolut ingenting åt. Så släpp det. För ju mer du bryr dig om det, desto sämre kommer du att simma på grund av ett raserat självförtroende.
  • Stanna i din egen bana. Du måste utvecklas på DITT sätt för att DU ska bli bättre. Du måste satsa på DINA svagheter för att DU ska kunna simma snabbare och få bättre teknik. Oavsett vad andra behöver göra.
  • Det enda du kan påverka är det du själv gör, inte vad andra gör. Fortsätt att vara den hårdsatsande simmare du är och du kommer att lyckas bättre än din konkurrent, till slut. För när det blir allvar är det nästan alltid så att hårt slit lönar sig. Det är väldigt sällan man hör om någon som har halkat in i OS på ett bananskal, oavsett hur långa armar hen har.

Foto: Bildbyrån

Källa: U.S.A. Swimming News

Taggar:
Föregående artikel

Dansk simstjärna mobbade sin lagkamrat – ångrar sig

Nästa artikel

4 vägar till bra kommunikation med din tränare