Susanne Meckbach blir ny verksamhetsutvecklare inom simhopp

Svensk simhoppning får förstärkning med den nya förbundskaptenen Anna Lindberg. Men inte bara det – det kommer också en ny verksamhetsutvecklare  – Susanne Meckbach. Hon kommer i sin roll vara huvudansvarig på central nivå för svensk simhoppning och dess utveckling i enlighet med Svensk Simidrotts strategiska plan.

Susanne är doktor i idrottsvetenskap med inriktning mot sportcoaching och har arbetat med bland annat utbildning och utredning inom svensk idrott.

Grattis till din nya tjänst!

– Tack! Det känns jättebra. Jag har vetat om det i ett par veckor nu.

Vad kommer du att göra inom din nya tjänst?

– Tänker mig att jag ska vara med och utveckla simhoppet på alla nivåer. Bland annat vill jag vara med och försöka få in fler aktiva till simhopp i Sverige.

Vad har du för bakgrund?

– Min idrottsliga bakgrund är gymnastik. Jag höll på med elitgymnastik länge men så slutade jag och var ifrån den ett tag. Jag kom sedan in på gymnastikförbundet 2018 och jobbade där som ansvarig för att författa och producera deras ledarskapskurser. Det är inom ledarskap jag har min utbildning.

Hur kan du använda den bakgrunden i din nya roll?

– Jag tänker att jag i min roll kan stötta de som jobbar med ledarskap och ledarnskaprsutbildningar inom simhoppet. Simhopp och gymnastik har lite liknande utmaningar. Det är estetiska idrotter med höga krav på perfektion och på att man ska se ut på ett visst sätt. Det här kan föra med sig till exempel psykisk ohälsa. Där är ledarskapet jätteviktigt och där tror jag att vi kan hjälpas åt. Vi behöver utbilda inom psykisk ohälsa och vad det är för problematik som orsakar den.

Har du själv provat simhopp?

– Jag har en väldigt nära koppling till simhoppet genom min syster Maria Meckbach som har tävlat i höga hopp. Hon har rest runt och tävlat mycket med Anna Lindberg. Jag själv provade en termin, men jag frös.

Storasyster Maria Mechback. Inte lika frusen som sin lillasyster.

När får du börja din nya tjänst?

– Jag kommer att sätta igång under januari nästa år.

Taggar:
Föregående artikel

Dags för kortbane-EM! Allt du behöver veta

Nästa artikel

Anna Lindberg ny förbundskapten för svenskt simhopp