Sarah Sjöström – jämnast i världen

Att Sarah Sjöström är en av de bästa simmarna i världen, det vet vi. Och vi vet att hon har varit det i många år. Men hur många år? Och i vilka grenar är hon jämnast?

Det är Swimming Stats som presenterar en lista på sin Instagram-sida med de simmare som varit topp 10 i världen på olika distanser i långbana under flest år i följd. Och Sarah Sjöström är med på listan i inte mindre än tre distanser. Det är ingen annan simmare som är med på mer än en plats på listan.

Överst på listan hamnar Irie Ryosuke som har varit topp 10 i herrarnas 200 meter rygg i inte mindre än 15 år i sträck, från 2007 till 2021. Därefter kommer Sarahs första placeringar, Hon har varit topp 10 i hela 13 år på både 50 fjäril och 100 fjäril, från 2009 till 2021. Och på 100 fritt har hon varit med på topp 10 i inte mindre än 12 år, 2010–2021, vilket ger henne ytterligare en placering på listan.

Hon höll på att knipa en plats till på listan, nämligen på 50 fritt där hon har varit topp 10 ända sedan 2011 med ett enda undantag, 2012.

Och det finns ju ingenting som säger att hon avbryter sin topp-placerings-streak här! Listan gjordes när 2021 tog slut, men Sarah Sjöström avslutade ju året med bravur och i toppform, så om inget oförutsett händer lär hon fortsätta samla år till listan.

Här nedan kan ni se hela listan på simmarna med flest år på topp 10.

Taggar:
Föregående artikel

Hans Zdolsek skapar svensk vattenpolosuccé i USA

Nästa artikel

7 galna simbassänger