4 tecken på att Sarah Sjöström tar medaljer på VM

Ok, för oss svenskar behövs knappast några tecken. Vi vet redan att vår simdrottning har alla möjligheter att ta medaljer under det här VM:et. Men det är inte bara vi som tror oss kunna se ädla medaljer kring hennes hals. John Lohn, chefredaktör på Swimming World Magazine har sett tydliga tecken på detsamma. I en artikel analyserar han hennes senaste år i bassängen och vi måste hålla med – mycket talar för att han har rätt.

Hon var tillbaka redan till OS

Alla som trodde att Sarah Sjöström skulle behöva lång tid på sig att repa sig efter armbågsskadan förra året fick se sig överlistade av en Sarah som studsade tillbaka snabbare än man trodde var möjligt. John Lohn skriver att hennes silvermedalj på 50 fritt i Tokyo är ett bevis på hennes otroliga mentala och mästerskapsvana, och en bedrift som har fått för lite uppmärksamhet.

Hon regerade i Mare Nostrum

Under sista helgen av simtouren Mare Nostrum, i Canet, gick allt som Sarah Sjöström ville. Hon vann på 100 fritt, 50 fjäril och 100 fjäril vilket borde ge henne en rejäl boost för självförtroendet inför nästa stora tävling, VM i Budapest.

Hon har simmat fort

Hon har inte bara vunnit, hon har också simmat riktigt fort under Mare Nostrum. Hon var flera gånger nere på 24.1 och tider strax under det på 50 fritt och lyckades trots ett hetsigt tävlingsschema pressa ner tiden på 100 fritt.

Hon har redan flest medaljer

Med sina 16 individuella medaljer på VM i långbana är hon den främsta kvinnan genom tiderna. Hon vet helt enkelt hur man gör när man vinner i VM-bassängerna.

Så var tror du – hur många medaljer blir det för Sarah?

Taggar:
Föregående artikel

Elliot Sodemann laddar för 25K

Nästa artikel

Då tävlar svenskarna i VM i Budapest