Sjöströms tacktal

Det är 15 år sedan Sarah Sjöström fick pris som årets nykomling. I år var det åter dags för henne att kliva upp på Idrottsgalans scen. Och Sarahs tacktal är ord som alla atleter borde ta till sig. 

Alla vet vem Sarah Sjöström är. Hon är tjejen som simmar snabbast, år efter år. Hon imponerar och levererar, är bäst när det gäller. En av världens mest framgångsrika simatleter – och atleter oavsett sport – någonsin. Efter ett år med två VM-guld, ett VM-silver, tre EM-guld, ett EM-silver och ett EM-brons stod hon, den 16 januari, framför mikrofonen på scenen med priset Årets kvinnliga idrottare i händerna.

– Vilka kontraster. I morse fick jag faktiskt avbryta mitt första träningspass i min karriär för att, ja, jag var trött och hade ont. Det ser kanske lätt ut, alla de här medaljerna, men ibland är det otroligt tufft att göra de här träningspassen när man har ont i kroppen, att fortsätta pressa gränserna. För ungefär 15 år sedan stod jag här och tog emot pris som årets nykomling. Att gång på gång, år efter år, fortsätta och prestera på den här nivån … vad ska man säga? Jag är så otroligt tacksam för all hjälp jag får längs vägen. Jag hade aldrig klarat det utan mina tränare, min familj och min fästman Johan.

Tydligt och enkelt. För alla idrottare kämpar och ibland tar det emot. Även för Sarah Sjöström, årets kvinnliga idrottare. Övriga nominerade i kategorin var Sandra Näslund, skicross, Sara Hector, alpint, och Jonna Sundling, längdskidor.

Foto: Jesper Zerman, Bildbyrån

Taggar:
Föregående artikel

Varför vader

Nästa artikel

Vi minns Jane Cederqvist