Simma hela livet

Perica Milos fick chansen att gå utbildningen Eldsjäl 2.0. Det är Riksidrottsförbundet som tillsammans med Folkspel tagit fram utbildningen, riktad till ledare mellan 18-25 år. Syftet är att driva utvecklingsarbete och Perica har inte ångrat sig en sekund.

Perica Milos är 25 år och tränare i Helsingborgs simsällskap. Under sina snart nio år som ledare har han fått bred erfarenhet av både klubbverksamhet och simning.

– Det bästa med simning är att alla, oavsett förutsättningar, har möjlighet att simma. Det är något som jag brinner för, säger Perica Milos.

Perica Milos projekt går ut på att undersöka hur man kan behålla simmare i föreningslivet.

– Mitt projekt syftar till att undersöka hur vi kan få fler att bli kvar i föreningslivet och att simmarna utvecklar ett intresse för att simma hela livet. Jag vill undersöka om implementering av landträning kan leda till att intresset för simning i det långa loppet ökar. Målet med projektet är alltså att fler simmare ska utveckla ett långsiktigt intresse för simning och träning. Detta är positivt i flera aspekter, till exempel ett hälsoperspektiv och ur ett socialt perspektiv, säger Perica.

Utöver utbildning i att bedriva utvecklingsarbete får deltagarna stöd och vägledning av ett nätverk av mentorer. Perica Milos berättar att stödet från Eldsjäl 2.0 har varit en stor fördel.

– Jag får stöd på många sätt. Dels genom att jag har tillgång till en mentor som finns där för att hjälpa mig när jag fastnar eller behöver bolla idéer. Samtidigt är alla deltagare väldigt positivt inställda till att hjälpa varandra, så jag får även stöd från andra deltagare. Vi får också besök av föreläsare samt arbeta med uppgifter för att utvecklas, berättar Perica.

Vad är ditt råd till andra som funderar på att söka till utbildningen?

– Sök! Jag ångrar inte en sekund att jag sökte till Eldsjäl 2.0! Jag har fått massor av erfarenheter som berikar mig. Samtidigt har jag lärt känna nya människor som också är drivna ledare, och som jag är övertygad om kommer att vara vänner för livet, avslutar Perica Milos.

Läs mer om Eldsjäl 2.0 här.

Taggar:
Föregående artikel

Simidrottens utveckling

Nästa artikel

Löpsäsong