Jag trivs bäst i öppna vatten

Det blir allt varmare i vattnet och solen skiner – det är dags att kliva in i utesäsongen på allvar. Här är prylarna som underlättar din träning i öppet vatten!

Ett vattendrag, en sjö, ett hav och badkläder och du är igång med din öppet vatten-träning. Men samtidigt – vatten är lika härligt som krävande och rätt utrustning innebär ökad säkerhet. Plus att simningen blir roligare, så klart. Vi har öppet vatten-anpassat din träningsväskas innehåll nedan!


Det självklara
Baddräkt och badbyxor. Köp åtsittande varianter och satsa på kvalitet – bra badkläder håller några säsonger. 
Pris: 500 – 1 500 kronor


För ögonen
Passform är prio ett och glasögon är viktiga grejer i öppet vatten. Satsa på imfria och köp gärna två olika – mörk lins för soliga dagar, ljus lins vid moln. 
Pris: 100–500 kronor


Dräkten
Köp ingen surfdräkt eller dykdräkt, utan satsa på en våtdräkt avsedd för simning. Du ska kunna röra dig utan att få skavsår och den ska, så klart, hålla dig varm.  Våtdräkten ska tillåta extra rörlighet runt dina armar och axlar och har, faktiskt, även flytkraft i bålen. Prova flera olika modeller – dålig passform kommer mest göra dig förbannad. 
Pris: 2 000–9 000 kronor


På huvudet 
Badmössan är din vän och gör att du syns – köp en färgglad variant! Det finns enkla varianter i latex och mer avancerade i silikon. Den senare håller ditt huvud varmare. 
Pris: 50–200 kronor


På fötterna
Fenor är kul att experimentera med under träning! Kortare fenor, zoomers, används ofta för att stärka vristens rörelser. Klart värt att lägga en slant på!
Pris: 200–300 kronor


Det första lilla extra 
Köp en dolme/pull buoy. Sätt den mellan benen och få hjälp med kroppens vattenläge. 
Pris: 200–300 kronor


Det andra lilla extra
Paddlar. Trä dem på händerna och låt överkroppen jobba hårdare. 
Pris: 150–300 kronor

Foto: AdobeStock

Taggar:
Föregående artikel

Styrkeutmaning maj

Nästa artikel

Träna triceps