#28: Det blåser på toppen

Victor Johansson har varit en självklar del av simlandslaget i många år. Lika självklart har dock inte hans tävlingsdeltagande varit – förrän nu. För sedan några dagar in i november 2023 har han världsårsbästa tiden på 800 meter frisim.

Victor valde att plugga i fem år på college i USA, en tid som inte gjorde underverk för hans tider i bassängen. Och vidare; Victor fick covid på tävling, fick en luftvägsinfektion som placerade honom i respirator, var med om en golfbilsolycka och bröt ett revben. Med mera, ska tilläggas. Otur har kantat – och kantrat – karriären. Men när kroppen håller är Victor bäst. Just nu i världen.

Med Aquapoddens Tomas Borgå pratar Victor Johansson om allt från nakenchocker till kebabsås och, så klart, om stundande EM, VM och OS. Klicka på länken nedan för 45 underhållande minuter med världens just nu snabbaste kille på 800 meter frisim!

Taggar:
Föregående artikel

Idrottsgalan i korthet

Nästa artikel

Året-runt-öppna vatten